Kıyıya vuran insanlık ve Mehmet Bedri Gültekin (Durmuş Ali Erkan)

‘Kıyıya vuran insanlık’ Filiz Ünalan’ın yakın zamanda başta Antalya olmak üzere sahillerimizde bulunan cesetler üzerine yazdığı makalenin başlığı.

Bulunan cesetlerin büyük çoğunluğunun başı, kolu, bacağı gibi bazı uzuvları bile yok!

Kimliği, milleti, anası, babası belli değil!

Doğal olarak, ölmeden önce içlerinde taşıdıkları varsa umutlarını hiç bilmiyoruz!

Bildiğimiz şudur;

Emperyalizmin ezilen dünyaya saldırısı sonucu, topraklarında yaşam hakkı bulamadığı için umuda yolculuk yapıyorlar, ufukta bilmedikleri bir umuda.

Bizlerin, çocuklarımız havuzda oynasın diye bindirdiğimiz, yine de bir kaza olmasın diye başında beklediğimiz botlarla, azgın dalgalara direnmeye çalışarak yapılan bir yolculuk.

Uzuvlarını kaybederek kıyıya vurmaları kaçınılmaz.

Cesetlere yakından bakınca kıyıya vuranın insanlık olduğunu görüyoruz!

Kıyıya vuran insanlığı Antalya sahilleri dışında yakın zamanda, Irak’ta, Suriye’de gördük.

Bugün Filistin’de dizi film izler gibi canlı yayınlarda bombalar eşliğinde görüyoruz.

Çok değil bundan bir yıl önce yaşadığımız büyük depremde binlerce insanımız enkaz altında kalırken de insanlığın kıyıya vurduğunu gördük.

Enkazdan sağ olarak çıkardıklarımızın bugün içinde bulundukları yaşam koşullarını, bir yıldır hala yakınlarını arayanların feryatlarını duyunca, kıyıya vuran insanlığı daha acı bir şekilde görmeye devam ediyoruz.

Dünya’da ve ülkemizde gittikçe bir avuç asalak lehine artan gelir dağılımı ve geniş halk kitlelerinin yoksullaşması, insanlığın kıyıya vurmasından başka bir şey değildir.

Pazar yerlerinde artık sebze meyve toplayanlara, oyun oynaması gereken yaşta çöp kutularında yiyecek veya satabilecekleri bir şeyler arayan çocuklara dikkatli gözlerle bakınca insanlığın kıyıya vurmasını görüyoruz.

Yine aynı gözlerle bakınca tarikat yurtlarında tecavüze uğrayan ve altı yaşında evlenebilir fetvası verilen çocukların dramında insanlığın kıyıya vurmasını görüyoruz.

Daha dün üşümesin diye arabasına aldığı kişi tarafından öldürülen taksi şoförü insanlığın kıyıya vurmasının son örmeğidir.

Mehmet Bedri Gültekin insanlığın kıyıya vurmasını, yıllarca birlikte mücadele ettiği dava arkadaşları tarafından ihanete uğradığında, iftiralar atıldığında maalesef yaşarken gördü.

Sadece ihanet edenleri ve iftira atanları değil, bunu bildiği halde sessiz kalanları da görmek, Mehmet Bedri Gültekin için, insanlığın kıyıya vurmasının yaşarken gördüğü en acımasız örneğidir.

Mehmet Bedri Gültekin’i, bu büyük devrimciyi, hangi kelimelerle ansam mutlaka bir şeyler eksik kalacaktı.

MEHMET BEDRİ GÜLTEKİN NAMUSTUR, VİCDANDIR VE İNSANDIR.

HAYATINI, İNSANLIK KIYIYA VURMASIN DİYE ADAYANDIR.

Aramızdan ayrılışının birinci yılında, saygı, sevgi ve özlemle.

Durmuş Ali Erkan, 16 Şubat 2024.